Blog

Home / Blog

Click here to

Mai pot oare învăța o limbă străină?

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări care îmi este adresată!
Ei bine, da! O limbă străină poate fi învățată la orice vârstă. Chiar dacă cunoștințele sunt sumare sau zero. Cursurile de limbi străine nu se adresează numai copiiilor!

Mult mai importantă este motivația decât vârsta! Și obiectivele propuse! Respectul și perseverența!
1. Fixați-vă obiective clare: vreau să învăț o limbă străină de plăcere, pentru a obține un job mai bun, pentru a merge la studii în străinătate,pentru a trăi într-o țară străină, pentru a trece un examen, pentru a vă îmbunătăți cunoștințele actuale sau pentru a le menține la un nivelul pe care l-ați atins.

Învățarea unei limbi străine este o investiție pe termen lung! Primele rezultate notabile sunt vizibile după minim 3-4 luni de studiu, cu o frecvență de două ori pe săptămână. Deci, alocați timp și un buget adecvat. Rezervați cel puțin o oră pe săptămână pentru studiu individual!

2. Alegeți varianta de curs potrivită: individual sau grup. Ambele variante prezintă avantaje și dezavantaje, sunt cursanți care se integrează mai bine într-un curs de grup, alții care preferă varianta individuală.

3. Iar apoi, în funcție de obiective, tipul de curs: general sau cu scopuri specifice: limbaje specializate HR, Marketing, Job Hunting, business, Flight attendant, medical, hotel, turism, modă, call center, secretariat, etc) conversație, coaching lingvistic (interviuri, prezentări, întâlniri de business, negocieri), examene: DELF, DALF, TEF, IELTS, CAE, PET, KET, etc), gramatică, simulări examene, comprehension, listening, reading, vocabular.

Posibilitățile sunt nenumărate și cu siguranță că veți găsi soluția de curs optimă!

4. Perseverați! Deși abia așteptați să deveniți fluent în limba pe care o studiați, este nevoie de timp și răbdare! Informația are nevoie de un răgaz pentru a fi procesată și înregistrată!
Sunt perioade în care excelați, sunt perioade mai slabe, în care simțiți că indiferent de ce faceți și cât învățați, nu veți reuși niciodată! Este perfect normal! Cel mai important este să nu renunțați și să continuați!

5. Încercați să aveți o frecvență lineară! Pauzele dese sau lungi nu ajută procesul de învățare! Progresul este mai anevoios, iar după un asftel de moment, informația trebuie actualizată și recapitulată!

6. Lăsați-vă învățați! Fiți deschiși și intrați în spațiul dedicat cursului fără prejudecăți!

7. Interacționați și nu fiți timid! Să nu vă fie temă să vorbiți și să participați la jocurile de rol din timpul cursurilor! Greșelile sunt normale, iar dumneavoastră participați la ore pentru a afla noi cunoștințe și pentru a vă perfecționa!
Aceste activități au scopul de a vă îmbunătăți fluența, de a vă dezvolta vocabularul și de a fixa informația acumulată.

8. Întrebați! Nu ezitați să cereți să vi se mai explice o dată sau de o sută de ori ceea ce nu ați înțeles! Sau să repetați o anumită problemă pe care simțiți că nu o stăpâniți foarte bine!
Întrebările nu ne deranjează! Ne ajută să ne adaptăm discursul!

9. Evoluția tehnologică a secolului XXI ne oferă oportunități nelimitate de a ne perfecționa o limbă străină, diverse aplicații, tablete, smartphone-uri, suporturi electronice pentru a lua notițe, dar creionul și caietul/agenda sunt esențiale. Încă!

10. Și nu în ultimul rând, alegeți-vă profesorul potrivit! Trebuie de la început să empatizați cu trainerul dumneavoastră pentru a veni cu plăcere la ore! Discutați deschis de spre nivelul actual, obiective și așteptări, dar nu încercați să impuneți o anumită metodă! Un mentor cu vocație va ști de la început care este varianta optimă pentru dumneavoastră, cum trebuie să livreze informația și cum trebuie să o adapteaze stilului de învățare în așa fel încât să veniți cu plăcere la ore, să vă motiveze și să vă susțină de-a lungul acestui demers! Nu ezitați să vorbiți despre problemele pe care le întâmpinați pe parcurs!

Procesul de învățarea este un parteneriat între dumneavoastră și profesorul de curs!

cursupedia this text