Cursurile online au devenit un trend

Trăim într-o lume tot mai interconectată la nivel internațional, realitate care cere cunoștințe lingvistice variante, atât la nivel personal, cât și profesional. În mediul de business actual în care afacerile se extind dincolo de granițele naționale, învățarea unei noi limbi străine poate stimula considerabil cariera bilingvului și îl poate ajuta în accesarea funcției dorite. De cealaltă parte, oportunitățile care se deschid la nivel personal îl pot ajuta să se dezvolte și să se cunoască mai bine.

           În articolele precedente precum Viața e mai frumoasă când ești poliglot sau în 11 motive pentru care ar trebui să înveți o limbă străină am vorbit despre motivele pentru care se recomandă o bună cunoaștere a unei limbi de circulație internațională și despre beneficiile pe care le are un bilingv. Educația lingvistică poate fi accesată prin două metode principale: cursurile tradiționale de limbă și cursurile online. Dacă anterior am dezbătut avantajele cursurilor offline, de data aceasta dăm 5 motive pentru care recomandăm cursurile online:

  1.  Abordare de învățare integrată

Cursurile online sunt construite special pentru crearea unei bune legături dintre profesor și student, care să fluidizeze procesul de învățare și care să încurajeze studentul să participe activ. Conceptul din spatele constructului păstrează instruirea interesantă, relevantă și eficace, astfel încât cel aflat pe platforma de învățare să poată asimila o cantitate mare de informații în mod eficient.

  1. Continuitatea asigurată

Unul dintre cele mai mari avantaje ale cursurilor online este asigurat de accesibilitatea acestora. Altfel spus, chiar dacă te afli într-o călătorie, ești în metro sau aștepți în aeroport, ai acces imediat la informații pe care să le folosești ușor și astfel poți da curs procesului educațional fără întreruperi. Mai mult decât atât, faptul că îți poți lua cursurile cu tine îți oferă certitudinea faptului că procesul de învățare este constant și că nu vei uita cele învățate dacă ești plecat din oraș.

  1. Flexibilitatea programului

Mulți dintre cei care își doresc să învețe sau să își perfecționeze o limbă străină sunt limitați de programul de lucru la care nu pot renunța. Cursurile online te ajută să îți completezi cunoștințele lingvistice chiar dacă ai un program încărcat întrucât toate informațiile sunt la un click distanță, iar întrebările suplimentare vor primi răspuns imediat de la profesorii platformei.

  1. Cursurile online oferă puncte bonus CV-ului

Indiferent de stadiul profesional în care te afli, un curs online în CV-ul tău asigură angajatorul de faptul că ești autodidact, ai disponibilitatea de a învăța, ești dornic să îți dezvolți cunoștințele și să îți perfecționezi abilitățile. Datorită evoluției tehnologiei și a programelor complexe de învățare online, un curs lingvistic online cântărește la fel sau poate mai mult decât un curs tradițional de limbă.   

  1. Confort și costuri reduse

Spațiile educaționale nu sunt și cele mai confortabile, iar deplasarea până la locul unde are loc cursul poate fi costisitoare și obositoare. Avantajul major pe care îl oferă cursurile online se rezumă la confortul propriului birou sau pat de unde poți învăța, fără distrageri din partea colegilor și economisind timp și banii care erau alocați deplasării.

            Urmarea unui curs online asigură cursantului flexibilitatea în învățare și îi oferă lejeritatea spațiului individual, comparativ cu clasele tradiționale unde există presiune datorată participării unui număr mare de studenți. Intimitatea asigurată de platformele online vin atât în sprijinul persoanelor timide cărora le este dificil să se exprime în faza incipientă într-o limbă străină, dar și a extrovertiților care nu dispun de timpul necesar pentru a participa la cursurile tradiționale.

<ahref=’http://www.freepik.com/free-photo/businessman-checking-his-report-with-the-laptop_962624.htm’>Designed by Freepik</a>