23 de motive pentru care să înveți o nouă limbă străină (Partea a II-a)

În articolul precedent am vorbit despre motivația personală în alegerea unui curs de limbă străină. Continuăm seria beneficiilor învățării unei noi limbi la nivelul educației și viații profesionale:

Educație

  1. Absolvenții privesc cursurile de limbi străine ca fiind unele dintre cele mai valoroase cursuri de la facultate datorită abilităților de comunicare care se dezvoltă în acest proces
  2. Capacitățile analitice se îmbunătățesc atunci când elevii studiază o limbă străină
  3. O a doua limbă îmbunătățește abilitățile și notele în matematică și limba natală
  4. Studierea unei limbi străine optimizează abilitățile de ascultare și memorare
  5. Cunoașterea unei a doua limbi garantează oportunități de studiere în alte țări
  6. Studierea unei limbi conduce la dorința de a învăța mai multe

Viață profesională

  1. Abilitățile de afaceri și abilitățile lingvistice fac un angajat mai valoros pe piață
  2. Limbile străine oferă un avantaj competitiv în alegerea carierei
  3. Bilingvii au mai multe șanse de relocare la nivel internațional
  4. Cei care au un nivel ridicat de cunoaștere al unei limbi de circulație internațională se bucură de mai multe ocazii de promovare

Am găsit încă 10 motive extrem de importante care să te convingă că nu este un moment mai bun să urmezi un curs decât acum. Recompensele unui efort susținut și a determinării în acumularea de informații te vor face să înveți o a treia, a patra sau a n -a limbă străină. Un prim sfat este să începi cu o limbă străină de circulație internațioanlă, astfel încât oportunitățile de exercițiu vor fi numeroase și recompensele exterioare te vor încuraja să îți continui noul hobby. Alege limba care ți se pare cea mai potrivită pentru tine, iar plăcerea de a învăța va veni natural. Mai apoi, vei avea suficientă experiență pentru a participa la cursuri mai dificile, unde vei putea învăța: japoneza, daneza sau thailandeza.  

Cu toții avem motive personale și întemeiate care ne conving să urmăm un curs lingvistic, dar în timp ce elementele care ne determină pot fi diferite, modalitățile sunt aceleași: asumându-ne angajamentul și renunțând la scuzele care ne-au oprit până acum. Secretul stă în primul pas, ca mai apoi, treptat, să devină un maraton a cărui câștigător să fii tu.

 

 Referință

http://cla.auburn.edu/forlang/resources/twenty-five-reasons/