Cluburile de conversație – o modalitate relaxată de a exersa o limbă străină

Cluburile de conversație într-o limbă străină sunt un subiect mai puțin popular datorită vizibilității reduse și a numărului mic de participanți care devin membri. Cu toate că puține persoane aleg să ia parte la astfel de cluburi, utilitea lor este incontestabilă, indiferent de limba de conversație. Recomandate atât pentru copii, cât și pentru adulți, începători sau profesioniști, întâlnirile de această natură au rolul de a aprofunda cunoștințele lingvistice ale membrilor și de a le acorda încrederea de a vorbi o nouă limbă în public.

Ești membru al unui club de conversație? Dacă răspunsul este nu – fie pentru că nu știi la ce să te aștepți, fie pentru că nu crezi că participarea te poate ajuta – mai jos găsești 5 dintre cele mai bune motive pentru care să-l cauți pe cel mai apropiat și să începi chiar de mâine:

  1. Conversații reale

Participarea la cursurile de limbă sunt extrem de utile, însă conversațiile au subiecte prestabilite, care să te ajute în situațiile cotidiene. Completarea acestora prin conversații cu teme diferite te va ajuta să aprofundezi limba și să te simți mult mai relaxat în conversațiile cu străinii. Un alt avantaj este acela că membri îți vor cere mai multe detalii și vei fi nevoit să asculți cu mai multă atenție pentru a participa activ la dialog.

  1. Jargon, expresii și dialect

Participarea la un club de conversație te va ajuta să înveți elemente ale limbii comune pe care le folosesc nativii. Astfel, vei afla expresii folosite de vorbitorii limbii și vei da mai multe sensuri cuvintelelor. Avantajul stă în faptul că, atunci când vei vorbi cu nativi sau când vei merge în țara de origine, vei putea să înțelegi localnicii și te vei bucura, cu adevărat, de vizita ta.

  1. Feedback acum, aici

Acelora care nu exersează vorbirea în limba străină învățată, le este dificil să se exprime clar și rapid, iar farmecul conversației se pierde în binecunoscutele ăăă-uri. Bucură-te de discuții lungi și interesante cu prietenii străini și valorifică timpul petrecut alături de ei descoperind lucruri noi despre cultura lor.

  1. Scapă de greșeli

Membrii clubului de conversație te pot ajuta atunci când nu înțelegi un anumit aspect al limbii și, de asemenea, te pot corecta orice de câte ori faci greșeli de exprimare. Astfel, vei reuși să înveți repede și ușor din greșeli, evitând situațiile stânjenitoare care ar putea apărea la cursuri.

  1. Prieteni care îți împărtășesc pasiunea

Fiecare participant împarte cu tine motivul sau pasiunea pentru care se află la club. Datorită necesității unor subiecte diferite, poți găsi prieteni adevărați printre membri cu care să împărtășești hobby-uri și de la care să înveți cele mai interesante lucruri.

            Frica de a vorbi o altă limbă în prezența străinilor este cel mai comun simptom pe care îl resimt cursanții și probabil îți este familiar, dar prin exercițiu și ajutor vei ajunge să conversezi liber și corect cu oricine. Învățarea unei limbi presupune folosirea a patru abilități: scris, citit, vorbit, ascultat și ca orice abilitate, dacă nu este exersată, aceasta se poate pierde.