Evită greșelile comune. Învață eficient!

Progresul în învățarea unei noi limbi ține atât de efortul depus în timpul cursurilor, cât și de evitarea greșelilor des întâlnite la cursanți. Îți propunem 5 modalități de abaterea de la erorile comune și de eficientizare a procesului de învățare:

Învață în ritmul tău și evită comparațiile. Psihologic vorbind, atunci când întreprinzi o nouă activitate sau când ai un nou hobby, interesele tale se focusează pe acea particularitate a vieții. De aceea, vei începe să cauți informații din toate sursele pe care le poți accesa: de la prieteni care sunt familiari cu subiectul, la forumuri online. Datorită particulariăților fiecărei persoane informațiile diferă, așadar, evită să dai naștere unor scenarii negative care să afecteaze procesul de învățare înainte ca acesta să fi început.

Renunță la frica de a conversa în limba învățată și încearcă să te concentrezi pe folosirea corectă a cuvintelor. Primele discuții pot fi dificile, în special dacă ai un caracter introvertit, însă poți profita de această oportunitate atât pentru a exersa limba, cât și pentru a scăpa de frica de a vorbi în public. Mai mult decât atât, conversațiile te vor ajuta în obținerea unui discurs coerent și a unui accent curat. Greșelile pe care le vei face îți vor fi cel mai bun mentor deoarece, odată corectate, îți vor rămâne proaspete în memorie.

Una dintre greșelile întâlnite la cursanți este dorința de a învăța într-un timp redus. Învățarea unei limbi și perfecționarea ei este un proces îndelungat. Însă, dacă este realizat pe baza unui program flexibil, aduce mai multe rezultate decât un orar încărcat. Învățarea unei limbi este, mai mult decât un stadiu de învățare, un proces de construire a unei punți comunicaționale. Urmează cursuri specializate care personalizează orele în funcție de obiectivele propuse și învață în ritmul tău.  

Alege să înveți prin intermediul mai multor metode, astfel încât procesul de învățare va fi o provocare, care îți va aduce nivelul lingvistic dorit. Un coach lingvistic are în kit-ul său activități interactive și soluțiile pentru problemele pe care le vei întâlni pe parcursul orelor de limbă, astfel încât învățarea se va face folosind subiecte interactive și jocuri de rol.

Se recomandă ca în orice proces de învățare a unei limbi să existe o perioadă de tăcere în care să asculți conversații între nativii limbii învățate, astfel încât să aprofundezi elementele de morfologie, sintaxă și pronunție. Familiarizarea cu acestea te va ajuta în procesarea eficientă a mesajelor și folosirea lor coerentă prin înțelegerea și asimilarea atât la nivel perceptiv, cât și insctinctiv.

Învățarea unei limbi străine, la fel ca și învățarea oricărei alte abilități, este realizabilă în cadrul potrivit și bazat pe tehnici speciale. Abaterea de la greșelile comune se face în timp, iar fiecare greșeală în parte ajută cursantul să realizaze limitările limbii și să o înțeleagă mai bine.