Susține o cultură organizațională bazată pe învățare

O cultură organizațională transparentă, care facilitează învățarea accelerată, prin care se investește în dezvoltarea personală și profesională a angajaților, reprezintă fundamentul unei companii de succes, cu procente de vânzări mari și feedback pozitiv din partea clienților. Învățarea constantă direcționată către angajat are rolul de a crea noi oportunități de dezvoltare profesională și, implicit, pentru compania ta, favorizând în acest sens o evoluție naturală intrinsecă. Dacă ești CEO, manager, lucrezi în HR sau te afli într-o poziție de conducere, motivarea echipei este adesea o provocare, iar învățarea activă poate reprezenta o soluție canalizată pe nevoile angajaților din firmă.

Învățarea unei noi limbi este utilă atât din perspective profesionale, cât și personale, astfel încât alegerea unor cursuri susținute intern poate aduce beneficii numeroase pentru toate părțile implicate.

Cursuri de limbaje specializate

Pentru a exista o creștere a eficienței în cadrul organizației tale, transferul de informații trebuie să fie relaționat cu mediul de lucru și cu expertiza fiecărui angajat. Astfel, îmbunățirea nivelului de cunoștințe profesionale în sectorul sau domeniul în care activează compania, poate crește substanțial productivitatea acestora.   

Fidelizează-ți angajații

Investirea eficientă a resurselor în angajați necesită o analiză atentă a nevoilor acestora și realizarea unor acțiuni benefice care să aducă câștig mutual. În acest sens, angajarea lor într-o serie de activități dinamice de învățare accelerată a unei limbi duce la crearea unei relații bazate pe respect și încredere. Un angajat care simte că este apreciat va rămâne fidel companiei tale, alocând timp pentru îmbunătățirea serviciilor pe care le prestează.

Învățare prin muncă în echipă

Învățarea unei limbi este un proces îndelungat, care realizat în condiții optime și asistat de profesioniști, poate deveni o experiență plăcută, dinamică și relaxantă. Participarea la cursuri de limbă străină care necesită muncă în echipă și susținerea reciprocă clădește încredere între colegi, fapt care va rezulta într-o echipă puternică și eficientă.

Stabilește un mediu competitiv

Mobilizează-ți echipa printr-o competiție constructivă, lasând deschise poziții de management sau relocări pentru cei care obțin cele mai bune rezultate. Un concurs pentru un job va testa dinamica grupului și va îmbunătății productivitatea echipei. Susținerea angajaților în perfecționarea limbajului de specialitate și recunoașterea meritelor duce, pe termen lung, la crearea unei culturi în acest sens și la stabilizarea financiară a companiei. Promovarea unei angajat care a asimilat cultura organizațioanlă și care acționează conform acesteia este mult mai eficientă decât angajarea unei alte persoane care va trece printr-un proces de acomodare.

Fii primul pe piață

O echipă puternică se clădește pe o cultură organizațională clară, bazată pe învățare continuă și susținută. În business, competiția este un factor important care poate fi combătut cu o echipă specializată, care contruiește o imagine puternică și profesionistă a firmei prin serviciile impecabile pe care le oferă.

Susținerea unor cursuri de limbaj specializat în cadrul companiei tale aduce beneficii numeroase, atât pentru angajați cât și pentru tine, fapt care se traduce în creșterea profitului și menținerea unei poziții de conducere pe piața în care activezi.

Referințe:

https://www.trainingindustry.com/workforce-development/articles/creating-a-learning-culture-for-the-improvement-of-your-organization.aspx

http://www.cio.com/article/2842860/staff-management/how-to-build-a-culture-of-learning-and-why-you-need-to.html

https://www.userlike.com/en/blog/company-learning-culture