Maximizează-ți expertiza profesională. Învață o limbă străină.

Decizia de a învăța o limbă străină poate veni dintr-un impuls de moment, din dorința de a avea un nou hobby sau pentru a obține job-ul mult visat. Unul dintre motivele pregnante pentru care oamenii, indiferent de vârstă, aleg să urmeze cursurile unei limbi străine rezonează cu viața profesională. Fie că trebuie să îndeplinească cerințele postului pe care îl ocupă, că urmează să fie relocat sau că își dorește să acceseze o poziție importantă într-o companie, premisele tind să fie raționamente care țin de locul muncii. Mai mult decât atât, de cele mai multe ori se întâlnesc cazuri în care este necesară aprofundarea unei limbi deja cunoscute pentru facilitarea colaborărilor cu board-ul executiv – în cazul multinaționalelor, cu investitorii sau clienții străini.

Indiferent de mediul de lucru sau de poziția ocupată, respectiv vizată, există 4 motive importante pentru care cunoașterea unei limbi stăine aduce numeroase beneficii în mediul profesional.

1.Obținerea job-ului vizat

Accesarea unei poziții de conducere sau chiar de management este facilitată de expertiza profesională, completată de atuurile personale, care împreună îndeplinesc caracteristicile candidatului ideal. Unul dintre acestea este și calitatea de a fi bilingv, de a cunoaște în profunzime limba de conversație a companiei care lansează poziția dorită. Un angajat calificat care poate reprezenta serviciile companiei în mod eficient și punctat este un angajat valoros. În acest context, bilingvii care excelează în mediul lor de expertiză au mai multe șanse de angajare pe postul dorit decât monolingvii.

2. Bilingvii sunt mai bine plătiți

Potrivit unui articol Forbes, bilingvii tind să fie mai apreciați la locul de muncă datorită modului mai eficient în care relaționează atât la nivel intern, cât și cu investitorii sau clienții străini. Datorită faptului că stabilirea relațiilor de business pot fi realizate în limba nativă a prospecților, într-un mediu relaxat și proactiv, cei care vorbesc fluent două limbi și care facilitează astfel de conexiuni devin intermediari importanți ai companiei. Contractele pe care un bilingv le poate aduce pentru firmă, datorită expertizei profesionale și a cunoștințelor personale, reprezintă premisele perfecte pentru bonusuri și măriri de salariu.

3. Câștigarea aprecierii supervizorilor

Cunoașterea terminologiei specializate și folosirea acesteia în condiții optime în mediul profesional aduce, pe lângă bonusuri, și aprecierea manager-ului. Menținerea unor relații cu clienții și investitorii străini, care să beneficieze de serviciile companiei în cele mai bune condiții, asigurându-i o imagine impecabilă, atrage respectul colegilor și îi asigură bilingvului prestigiu la locul de muncă.

4. Relocare facilă

Expertiza profesională pentru un bilingv înseamnă, adesea, și oportunități de relocare. Profesionalismul, alături de cunoașterea limbii de conversație la locul de muncă este răsplătit prin relocări temporare, atunci când sunt necesare reglementări în alte sedii sau definitive – când sunt deschise poziții pentru dezvoltarea și managerierea unei filiale.

Așadar, independent de poziția vizată și de mediul de expertiză, bilingvul se bucură de mai multe oportunități la nivel profesional decât monolingvul datorită facilităților pe care le poate crea pentru compania la care este angajat.

 

Referințe:

http://www.forbes.com/sites/moneybuilder/2012/04/13/do-multilingual-individuals-earn-more-money/#4e931dc41464