De ce ar trebui să ai un coach lingvistic?

O nouă limbă învățată este o oglindă culturală care lărgește perspective și transpune țara nativă a cunoscătorului într-o nouă dimensiune pentru a fi înțeleasă la un nivel mai profund. Așadar, cunoașterea unei noi limbi influențează modul de percepere a societății și de înțelegere a acesteia. Există numeroase instrumente și platforme care facilitează, în prima instanță, învățarea unei limbi noi, de la cursuri online, la forumuri dedicate, până la vechile CD-uri.

În procesul de acumulare a informațiilor, dorința de a scrie și de a vorbi într-o limbă nouă trebuie completată de determinare și perseverență, întrucât este o activitate solicitantă care se desfășoară pe o perioadă îndelungată. Adeseori, se eșuează în învățarea unei limbi din cauza inconsecvenței datorate stilului de viață și a activităților profesionale, care determină abandonarea cursului online sau a lecțiilor de pe CD-uri. În aceste circumstanțe, se recomandă apelarea la un coach lingvistic care să stabilească un prgram eficient de învățare.

De ce ar trebui să alegi un coach lingvistic?

  1. Program personalizat de învățare

Un coach lingvistic identifică nevoile cursantului, determină cele mai bune soluții pentru o învățare activă și accelerată, în baza obiectivelor măsurabile stabilite alături de cursant. Personalul specializat alege instrumentele cele mai eficiente de învățare care să fie compatibile cu fiecare cursant în parte, comparativ cu structurile greoaie ale cursurilor online prestabilite.

2. În doi este mai ușor

Pentru multe persoane, necesitatea de a găsi răspunsurile de unul singur sau orele care se pot pierde în încercarea de a obține accentul dorit reprezintă un obtacol descurajant care, de cele mai multe ori, se concretizează în abandonarea ideii de a învăța o nouă limbă. Un profesor atestat facilitează procesele de învățare și oferă asistență profesionistă cursantului, fapt care determină economisirea timpului, o învățare accelerată și perfecționarea în timpul anticipat.   

3. Obiective măsurabile

Stabilirea unor obiective măsurabile ajută la o învățare productivă întrucât cursatul știe care vor fi pașii de învățare și cum să își măsoare performanțele. Anticiparea și siguranța unei structuri funcționale sunt necesare în asimilarea responsabilității față de cursul urmat.

4. Sustenabilitate

Entuziasmul de început se poate diminua odată cu începerea unui curs de limbă, cu precădere în momentul în care activitatea devine rutină. Un coach adaptează cursurile în funcție de nevoile cursantului și cunoaște cele mai eficiente modalități de a face procesul de învățare dinamic, astfel încât să solicite atenția și creativitatea elevului.

5. Trei în unul

Alegerea unui coach îți asigură un program de învățare personalizat, explicațiile suplimentare în ceea ce privește gramatica, semnatica, respectiv vocabularul și conversații libere care să ajute în perfecționare accentului nativ.

Învățarea unei limbi este o călătorie, care devine mai plăcută în momentul în care călătorești alături de cineva.