Investește pe termen lung. Învață o nouă limbă străină.

Investește pe termen lung. Învață o nouă limbă străină.

Evoluția tehnologică a secolului XXI ne oferă oportunități nelimitate de a ne autodepăși și de accepta noi provocări, precum învățarea unei noi limbi. Nu există urmă de îndoială că a fi bilingv  aduce cu sine aprecieri din partea celorlalți te poziționează la un nivel favorabil în în plan profesional. Pe lângă numeroasele beneficii arhicunoscute ale învățării unei alte limbi – o mai bună înțelegere a tradițiilor și a culturilor lumii, confortul din timpul călătoriilor – există trei motive importante de luat în calcul atunci când există deschiderea către învățarea sau perfecționarea unei limbi.

Nu mai este loc de scuze

Primul pas în alegerea unei limbi străine este de a avea clar în minte motivele care ghidează această hotărâre și rezultatul dorit în urma cursurilor urmate. Având o structură clară a ceea ce în primă instanță a fost doar impuls, reprezintă elementul care va menține vie dorința de a continua și de a perfecționa cunoștințele acumulate. Independent de motivație, fie că este de natură rațională, practică, emoțională sau intelectuală, cheia stăpânirii unei limbi străine stă în obiectivele clar stabilite și în beneficiile aduse în plan personal și profesional.

  1. Încheie afacerea dorită

Cunoașterea unei limbi străine este un detaliu pe care orice om de afaceri îl va observa și aprecia ca fiind un semn puternic al unei perspective largi, al determinării și al angajamentului, caracteristici esențiale ale unui lider și al unui partener de afaceri perfect. Imaginează-te la acea cina cruciala, la un restaurant împreună cu prospectul de origine franceză și sentimentul pe care îl vei avea atunci când vei putea relaționa eficient cu acesta, pornind de la conversația lejeră și topic-uri comune. Atunci când un prospect se simte confortabil cu posibilul partener de business, acesta devine mai încrezător în propunerea lansată, iar șansele pentru a încheia o afacere cresc substanțial.

Așadar, învață o nouă limbă; du afacerea la un alt nivel.

2. Continui să fii nesigur de alegerea ta?

Studiile arată că persoanele care vorbesc o a doua limbă elimină tendința de a se limita la “aici și acum”, având o perspectivă mai largă asupra viitorului lor. Bilingvii tind să fie mai încrezători cu deciziile lor după ce le reexaminează într-o altă limbă; în contextul în care concluzia rămâne aceeași, hotărârea devine definitivă, iar aceștia devin mai satisfăcuți și acționează încrezători. De asemenea, cel mai comun bias eliminat în urma învățării unei noi limbi este asumarea de riscuri și acceptarea de oportunități cu câștig pe termen lung. Așadar, învățarea unei noi limbi se dovedește a fi un mod inedit de rezolvare a incertitudinilor, atât în mediul personal, cât și în cel profesional.

3. Investește în carieră

De la avansarea la locul de muncă, la atragerea clienților internaționali pentru afacerea ta, învățarea unei limbi străine poate fi oportună în orice moment. Spre exemplu, învățarea unei limbi la nivel avansat aduce un plus valorii tale ca angajat. Acest lucru poate presupune călătorii în interes de serviciu, relocare și o mai bună înțelegere a companiei pentru care lucrezi, fapt care se traduce în rezultate pozitive, rapoarte favorabile și chiar promovare.

A investi în învățarea unei limbi noi înseamnă a investi, pe termen lung, în tine.